Οδηγώντας ATV/UNT για αγροτικές εργασίες

Μέχρι τώρα στην Ελλάδα τα ATVs/UTLITY χρησιμοποιούνταν μόνο για λόγους αναψυχής. Τα δε UTV / JEEP είναι ελάχιστα γνωστά για τις δυνατότητές τους.

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο που από τη δεκαετία του 1980 χρησιμοποιούνται σε όλες τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, στα αγροκτήματα, τα περιβόλια, σε φυτώρια, σε δάση, σε γήπεδα γκολφ, ιππικούς ομίλους κλπ.

Μπορούν να εξοπλιστούν με μια ευρεία γκάμα εργαλείων και αξεσουάρ.

Μεγάλες βιομηχανίες ασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή τέτοιων εργαλείων.

Όλες οι φάρμες στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία, διαθέτουν σχεδόν αποκλειστικά τέτοια οχήματα.

Η εταιρεία μας έρχεται να γνωρίσει τις δυνατότητες των οχημάτων αυτών και στην Ελληνική αγορά.

Τα ATV/UTILITY και UTV / JEEP έχουν σχεδιαστεί για off road χρήση.

Είναι εργαλεία για σκληρή δουλειά και για βαριές εργασίες. Πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως χρησιμοποιούνται τα τρακτέρ, οι φορτωτές, και όμοια άλλα μηχανήματα.
Όταν οδηγούνται σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζετε σαν αυτοκίνητα. Οι επιδόσεις και η συμπεριφορά τους είναι διαφορετική από ότι των αυτοκινήτων.

Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι εργαλεία δουλειάς και εκεί μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Πριν όμως από τα χρήση τους θα πρέπει να γνωρίζετε τη λειτουργία τους και τους βασικούς κανόνες ασφάλειας.

Οι βασικοί κανόνες ασφάλειας είναι σχεδόν ίδιο για όλα τα ATVs (επισκεφτείτε για να ενημερωθείτε στην ενότητα Οδηγώντας ATV/Quad και ATV/UTILITY).

Για τους κανόνες ασφάλειας όταν τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούνται για αγροτικές εργασίες η εταιρεία μας σας παραπέμπει στις οδηγίες από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Πενσυλβανίας της Αμερικής σε συνεργασία με το National Safe Tractor and Machinery Operation Programme της Αμερικής http://www.sdstate.edu/abe/extension/hosta/task-sheets/upload/6-2-ATVs-and-Utility-Vehicles.pdf και στην Εθνική Ανεξάρτητη Εποπτεύουσα Αρχή HSE της Αγγλίας http://www.hse.gov.uk/pubns/ais33.pdf.

Επίσης, ο υποψήφιος αγοραστής αξίζει να επισκεφτεί και τo παρακάτω site του Πανεπιστημίου OHIO της Αμερικής http://ohioline.osu.edu/aex-fact/pdf/0597_1.pdf.

Όσοι σκέφτεστε να αγοράσετε UTV/Jeep για αγροτικές εργασίες διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για μεγαλύτερη ασφάλειά σας http://www.deere.co.uk/en_GB/docs/services_and_support/operator_manuals/manuals/OMM154311_I5e/OMM154311_I5e/Output/OMM154311_I5e5.html.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε το Αυστραλιανό κέντρο AUSTRALIAN CENTER FOR AGRICULTURAL HEALTH AND SAFETY που αναφέρεται τόσο στα ATvs όσο και στα UTV οχήματα που χρησιμοποιούνται σε φάρμες http://farmsafewa.org/media/1282/ATV_Safety_Guide%20Apr07.pdf

AUTO PROFIT M.I.K.E.

Μία εταιρία με όραμα!

Η AUTO PROFIT ιδρύθηκε το έτος 1994 με έδρα στη Λεωφόρο Συγγρού 250.

Από το 1998 μεταφέρθηκε στις σημερινές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 1.123τ.μ. στη Λεωφόρο Συγγρού 294.

Ήταν η πρώτη ελληνική εταιρία που έκανε παράλληλη εισαγωγή καινούργιων αυτοκινήτων Suzuki από το 1994 έως το 2012, με πελάτες εκτός της λιανικής , μεγάλες εταιρίες ενοικίασης HERTZ , AVIS, EUROPCAR, κλπ. Από το 2011 προσέθεσε στις δραστηριότητες της την εισαγωγή δίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων και ειδικότερα UTV side by side.. Από το 2015 είναι μέλος του δικτύου Renault – Dacia και από το 2016 μέλος του δικτύου SsangYong.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ